fbpx

A început școala și este momentul oportun pentru cei mici să înceapă să fie mai activi. Dacă vacanța i-a regăsit jucându-se mai mult pe afară, odată cu începerea școlii putem să le inspirăm din nou iubirea pentru sport.

Fie că îi ducem să facă un sport anume, într-un cadru controlat, alături de un antrenor, fie că îi lăsăm să practice sport alături de colectivul lor, sau de ce nu, poate îi luăm cu noi la sală, sportul este imperativ pentru aceștia încă de mici.

În mod ideal, un stil de viață activ începe de la o vârstă mică și este menținut pe tot parcursul vieții.

Mișcarea are efecte pozitive asupra dezvoltării fizice cât și psihice a copiilor, mai ales din moment ce perioada copilăriri poate fi destul de stresantă cu toate schimbările de la grădiniță, la școala primară și așa mai departe.

În plus, un stil de viață activ, adoptat la această vârstă, are mai multe șanse să fie menținut pe tot parcursul vieții.

Uite ce nu trebuie să îi lipsească celui mic atunci când face mișcare:

  1. Echipamentul

Indiferent care este sportul pe care îl practică cel mic, echipamentul sportiv este aproape la fel de important ca sticla de apă pe care trebuie să o aibă întotdeauna lângă el.

Hainele sport au funcții specializate în funcție de tipul activității, așa că este foarte important să purtăm outfit-ul adecvat activității pentru a avea un confort deplin în vederea obținerii celor mai bune performanțe.

Pe lângă haine, și încălțările trebuie să fie adecvate, nu neapărat de ultimă generație, ci doar “running shoes”.

Aceștia trebuie să îi ofere copilului tău, nu doar confort, ci și libertatea necesară pentru a executa toate mișcările sportului ales.

Flexibilitatea, lejeritatea, confortul, aderența, respirabilitatea, utilizarea sigură și ușoară sunt doar câteva dintre specificațiile pe care ar trebui să le aibă încălțămintea de sport a copilului tău.

De asemenea, știai că piciorul copilului este în formare, de aceea este normal ca talpa să fie plată?

Impunerea unei bolte plantare poate deforma, în timp, piciorul copilului și poate provoca dureri de spate. Picioarele copiilor trebuie lăsate să devină musculoase și să se formeze singure.

2. Sticla cu apă

Apa din organismul adulților constituie chiar și 60% din totalul greutății, iar în cazul copiilor aceasta este reprezentată de 75% din masa corporală.

Apa menține o temperatură constantă în organism, lubrifiază încheieturile și face ca mușchii să funcționeze corect. Fără apă, corpul se deshidratează, iar în cazuri severe, acest lucru poate cauza probleme serioase de sănătate.

Copiii trebuie sa aiba intotdeauna acces nelimitat la o sursa de apa potabila. O pierdere de 2% din lichidele corporale provoaca o reducere de 20% a performantelor fizice si intelectuale.

Dacă vrei să nu îi cumperi în fiecare o zi altă sticlă cu apă, îți recomandăm să apelezi la un bidon cu apă, extrem de accesibil la preț, pe care îl poți umple tu în fiecare dimineață, cu sursa de apă pe care o folosești și în care ai încredere.

Inspiră-i copilului tău importanța hidratării printr-un astfel de accesoriu și nu va pleca niciodată de acasă fără un bidon cu apă, mai ales când urmează să practice sport.

3. Accesoriu pentru cap

Deși toamna nu mai prevede temperaturi la fel de ridicate ca și vara, soarele își face apariția, oricum, iar efectele expunerii îndelungate la soare pot fi nocive pentru cei mici.

Aceștia petrec foarte mult timp în aer liber înainte de vârsta de 18 ani pentru a practica diverse sporturi, deci este important ca noi să-i învățăm cum să se distreze în soare în condiții de siguranță.

Copiii au în permanență nevoie de protecție împotriva radiației ultraviolete nocive a soarelui, nu numai atunci cand sunt la piscină, la plajă sau în vacanță.

Pielea lor trebuie protejată de fiecare dată cand ies din casă și la fel și capul. Imaginează-ți că cel mic se expune pentru a practica sport în fiecare zi după școală timp de minim două ore, în soare.

În aceste condiții, șapca nu are cum să îi lipsească din acesoriile esențiale pe care să le ia cu el de fiecare dată când merge la antrenament.

4. Rucsacul

Poate cel mai important accesoriu, cel care le înglobează pe toate celelalte este rucsacul. Acesta este unealta de bază atunci când cel mic pleacă la antrenamente pentru că este locul în care își va pune toate celalte accesorii.

Îi este cald? Nico problemă, bluza de trening poate să meargă în rucsac. Tot de acolo își va lua și sticla cu apă ori de câte ori va avea nevoie și tot așa cu restul accesoriilor.

Cum alegi un rucsac potrivit? Ei bine, mai întâi asigură-te că dimensiunea este potrivită pentru vârsta celui mic și tipul activității pe care îl practică. Apoi, pune accent pe confort, material și compartimentare.

Acum că toate elementele sunt puse la locul lor, acordă-i libertatea să-și aleagă sportul preferat.

Prin practicarea sportului în mod regulat, cel mic:

  • Va învăța cum să piardă și mai ales cum să reacționeze în fața eșecului;
  • Va răspunde în fața unui antrenor, va învăța să respecte autoritatea;
  • Va învăța să-și controleze emoțiile și să le folosească în avantajul lui;
  • Își va îmbunătăți stima de sine;
  • Va învăța să aibă rabdare;
  • Va învăța să fie dedicat unei cauze;
  • Va învăța sa coopereze cu alte persoane;
  • Va fi mai puțin egoist, mai ales dacă îl înscrii la un sport de echipă.

Spor la mișcare!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About