fbpx

În timp ce unele persoane slabe, cu genetic bun în zona abdomenului, pot avea pătrățele pe abdomen fără să își bată capul prea mult, cei mai mulți dintre noi avem nevoie de antrenament specific, pe lângă regim, pentru a ne construi mușchii din zona aceasta.

Indiferent de genetică sau de forma corpului tău, antrenarea abdomenului nu trebuie realizată doar pentru estetică, ci este esențială deoarece acesta are o importanță foarte mare în activitățile de zi cu zi.

Mușchii abdominali joacă un rol important în postură, susținerea coloanei vertebrale, echilibru, stabilitate și respirație. Dacă ne antrenăm în mod regulat această grupă de mușchi vom observa beneficii precum postura îmbunătățită și reducerea durerilor de spate.

Beneficii

Datorită mușchilor abdominali ne putem desfășura majoritatea activităților fizice mult mai ușor. Abdomenul este grupul muscular principal din nucleu (secțiunea mijlocie a corpului). Mușchii abdominali susțin partea superioară și inferioară a corpului și cresc controlul muscular în alergare.

#1 Ne asigură echilibru – dacă nu ai rezistență abdominală, îți va fi greu să stai în picioare sau să mergi. Motivul e simplu, centrul tău de greutate e situat undeva sub buric. O persoană care și-a pierdut simțurile de la gât în jos nu poate să stea singură deoarece mușchii spatelui și ai abdomenului sunt paralizați. Deci, aceasta nu poate să își țină echilibrul. În schimb, cineva care și-a pierdut simțurile de la talie în jos poate să se echilibreze și să se așeze deoarece mușchii abdominali și ai spatelui nu au suferit, ci doar mușchii picioarelor.

#2 Un abdomen lucrat = o postură mai bună și un spate mai sănătos – motivul stă în faptul că acesta este atașat de coloana vertebrală și de pelvis. Adesea, când spatele nu este susținut în poziția corectă de către mușchii abdominali și mușchii spatelui, apare durerea de spate. Deci, una dintre cele mai bune metode de a scăpa de durerile de spate este să-ți lucrezi abdomenul.

Postura este de asemenea influențată de abdomen – fără rezistența abdominală, nu am putea să ne menținem o postură corectă și e atât de necesar să facem acest lucru având în vedere că majoritatea dintre noi stăm multe ore la birou. O postură corectă înseamnă să ai o ușoară curbură interioară în spate, cu urechile direct peste umeri.

Pentru a-ți îmbunătăți postura și a-ți lucra abdomenul poți de exemplu să înlocuiești scaunul de birou cu o minge de exercițiu.

#3 Îți protejează organele interioare și sistemul nervos central – menținerea mușchilor puternici de bază te va ajuta să te asiguri că totul rămâne protejat pe măsură ce te deplasezi pe parcursul zilei. De exemplu, dacă se pune presiune asupra măduvei spinării, nefiind susținută de mușchii de bază, îți va afecta mișcările. În cele din urmă, va provoca durere și asta va afecta calitatea vieții tale.

#4 Te vei simți mai bine – după ce îți dezvolți stabilitatea de bază, poți începe să faci exerciții precum plank, abdomene clasice, laterale și alte mișcări abdominale. O altă opțiune bună este să mergi la clase și antrenamente care încorporează Bosu și bilele de stabilitate, cum ar fi yoga sau pilates.

Să te antrenezi încet nu este un defect. În schimb, să renunți este.

Lasă mușchii să se odihească

Cu siguranță ți s-a întâmplat să ai parte de un antrenament intens, iar următoarea zi să simți o durere mare în zona abdominală. Defapt, ce se întâmplă atunci e procesul mușchilor de vindecare și de creștere. Pe măsură ce mușchii tăi se vindecă, ei cresc puțin mai mari decât înainte. Dar, dacă nu le oferi șansa să se odihnească, nu vei putea să te bucuri de rezultate bune. Cu toate acestea, abdomenul are nevoie de un timp mai scurt de vindecare decât restul corpului deoarece îl utilizezi zilnic pentru a-ți sprijini corpul și postura.

Mergi până la propriile limite și vezi dacă ești în stare să treci dincolo de ele.

Mituri

Din păcate există mai multe mituri și concepții greșite despre antrenamentul abdomenului decât despre celelalte grupe musculare în total.

#1 Dacă fac multe exerciții pentru abdomen o să am pătrățele – Adevăr parțial deoarece în special în cazul abdomenului, exercițiile fără dietă sunt degeaba. Poți face 1000 repetări pe zi, dacă ai un procentaj mare de grăsimi, acestea nu vor avea cum să iasă la iveală.

#2 Trebuie să practic antrenamente lungi dacă vreau să am abdomen plat – Pe vremuri se credea că arzi grăsimea de pe abdomen dacă faci multe repetări pentru acea zonă și de aceea, cum se apropia un concurs, se trecea la un volum mare de antrenament. Azi știm că nu se poate arde grăsimea local, în zona lucrată, și că trebuie să tratăm mușchii abdominali la fel ca pe orice grupă musculară pentru a obține creșterea ei, restul depinde de micșorarea stratului de grăsime prin regim și eventual exerciții aerobice. Deci 15-20 minute de antrenament sunt suficiente.

Lucrează cu greutăți

Asigură-te că vei incorpora antrenamente cu greutate în rutina ta pentru a avea rezultate maxime. Crunch-urile sunt grozave de exemplu, dar vei vedea rezultate mult mai rapide dacă încerci exerciții care să targheteze toate secțiunile abdomenului.

Cauți mai multe sfaturi și îndrumări pentru realizarea unui abdomen tonifiat și plat pe care ți l-ai dorit întotdeauna? Ia parte la provocarea 30 Days Booty & Abs Challenge și lucrează-ți intens abdomenul timp de o lună de zile cu 4 antrenamente pe săptămână, consiliere telefonică săptămânală și asistență în nutriție: https://www.gluteslady.com/30

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About