fbpx

Mersul la sală poate fi o greu de realizat dacă ești o persoană ocupată. Având în vedere că viața noastră e tot timpul pe repede-înainte și trebuie să jonglăm între lucru și activitățile zilnice, să ai propria sală de fitness acasă este o soluție perfectă dacă vrei să nu ratezi antrenamentele propuse.

Și când spun asta, nu mă refer că trebuie să achiziționezi aparate scumpe și sofisticate pe care să se pună praful și pe care să nu le folosești mai niciodată. Sala de acasă poate conține acele accesorii de care ai nevoie pentru a-ți eficientiza antrenamentele, cu minimum de bani investiți.

Dacă vrei să îți miști corpul mai mult, ai un colț în cameră pe care îl poți dedica propriei săli de fitness și ești dispusă să investești câțiva bani pentru echipament care să te țină, efortul va fi unul răsplătit. 

Gândește-te doar la toți banii pe care i-ai da în mod normal pe un abonament la sală timp de un an de zile… Când alegi să investești în propria sală de fitness, toate accesoriile îți rămân ție, iar investiția va fi una în propria persoană, nu în sala X din orașul tău.

Indiferent care sunt obiectivele tale, procesul de a-ți construi propria sală acasă, nu ar trebui să îți răpească mult timp, sau bani. 

  1. Obiectivul tău sportiv va determina echipamentul de care ai nevoie

Când plănuiești pentru prima dată să te antrenezi acasă, gândește-te mai întâi ce fel de exerciții îți place să execuți și cât de des le execuți. Întreabă-te: “Ce fel de exerciții îmi face cea mai mare plăcere să execut?” Răspunsul tău te va ajuta să îți faci un plan pentru spațiul și echipamentul pe care urmează să îl achiziționezi.

Poate îți place să faci yoga, iar scopul tău este să practici mai des. Ce implică acest lucru? Cel mai probabil, o saltea, un spațiu adecvat acestui tip de mișcare, o cărămidă pentru yoga, o curea și un loc potrivit pentru a vedea antrenamentele video.

Sau poate, tipul de mișcare preferată sunt antrenamentele HIIT în care alternezi efortul intens cu exerciții cu intensitate scăzută. În cazul acesta, va trebui să ai în vedere ce greutăți urmează să folosești și de ce echipament ai nevoie pentru exercițiile cardio. De aseemenea, vei avea nevoie de un spațiu puțin mai mare decât în cazul antrenamentelor yoga, iar asta mă aduce la punctul cu numărul 2.

 

  1. Găsește locul potrivit

Locul în care urmează să îți desfășori activitatea sportivă va fi bazat pe tipul de antrenament pe care îl practici cel mai des și pe echipamentul pe care trebuie să îl cumperi. Dacă ai o cameră liberă, poți să o dedici în totalitate sportului, poți să îți amplasezi sala în garaj, afară sau chiar în colțul celei mai spațioase camere. 

 

  1. Achiziționează echipamentul pe rând 

Poate fi tentant să cumperi tot echipamentul odată când te-ai simțit motivată și ai decis că urmează să faci asta, dar e mai practic să îți cumperi echipamentul pe rând, mai ales la început, când încă nu ți-ai creat o rutină din asta și nu știi de ce accesorii urmează să te folosești cel mai mult.

Începe cu echipamentul de care știi sigur că ai nevoie, cum ar fi salteaua sau un set de greutăți și avansează de acolo. Amintește-ți că sala de fitness de acasă trebuie să se plieze perfect pe nevoile tale, nu trebuie să conțină echipament sofisticat pe care să îl folosești rar.

 

  1. Pune preț pe varietate 

Când vine vorba de sport, consistența este importantă, dar la fel este și varietatea. Un antrenament bine executat, conține un mix de exerciții de forță și cardio. Desigur, una din cele două poate prima în momentul în care ți-ai stabilit obiectivul: dacă vrei să pui masă musculară, exercițiile cardio nu te vor ajuta la fel de mult cum o fac cele de forță, ba din contră, te pot face să stagnezi. 

Când spun exerciții cardio, nu mă refer că trebuie să îți cumperi o bandă de alergat. Exercițiile ca jumping jack, mountain climber sau burpee sunt foarte bune pentru un antrenament cardio reușit și în plus, nu ai nevoie de echipament special pentru ele.

Pentru exercițiile de forță, în schimb, treaba stă puțin diferit. Deși antrenamentele cu greutatea corpului sunt și ele eficiente, acestea te pot aduce doar până la un anumit punct, după care urmând să stagnezi. Accesoriile precum: greutățile, săculeții cu nisip, discurile sau benzile elastice sunt o adiție perfectă pentru sala ta de fitness.

  1. Recomandarea mea

Acum că am stabilit cum ne alegem corect echipamentul, vreau să îți recomand o serie de accesorii și echipament pe care le folosesc eu și care știu că te vor ajuta să te antrenezi ca la carte, în propria sală de fitness.

Cu toate acestea, nu spun că ai nevoie de tot ce folosesc eu – consultă lista mea și aplic-o propriului plan – unele accesorii pot fi mai puțin folositoare pentru tine, în funcție de obiectivul tău.

SALTEA FITNESS

Niciun antrenament nu poate începe fără o saltea fitness de calitate. Având în vedere gama largă de exerciții pe care le realizezi pe saltea, asigură-te că investești în una care să te țină și să îți faciliteze antrenamentele. Aceasta trebuie să fie comodă, indiferent de exercițiul realizat, aderentă pe sol, să nu aluneci și să fie ușor de transportat în cazul în care vrei să realizezi antrenamente în altă parte, decât acasă.

DISC DE 5 KG

Poți realiza o gamă largă de exerciții cu acesta datorită mânerelor ergonomice, iar materialul din cauciuc, facilitează utilizarea și este potrivit pentru interior deoarece protejează podeaua și diminuează zgomotul. Inelul de fixare din inox permite manipularea în siguranță a greutății.

GANTERE FLEXIBILE ȘI REGLABILE

Dacă ai ca scop tonifierea musculară, greutățile reglabile pentru încheieturi, brațe, coapse, fesieri și glezne sunt o alegere perfectă, eficientă și confortabilă. Deși vei simți cum îți lucrează intens mușchii, nu va trebui decât să îți efectuezi antrenamentul în mod obișnui, fără să ridici ceva în plus decât propriul corp. Partea bună e că se reglează de la 250g la 1kg și de la 500g la 2kg!

BANDĂ ELASTICĂ CROSS-TRAINING

Spre deosebire de gantere, benzile elastice oferă o rezistență variabilă și progresivă. Acestea ajută la dezvoltarea forței și vitezei, fiind potrivite pentru exercițiile de întindere dar și de întărire a musculaturii. Iar rezistența de 15 kg corespunde alungirii de 300% a benzii. 

STEPPER

Stepperul Fitness este un accesoriu fitness versatil și poate fi utilizat în diferite moduri. Acesta servește perfect pentru flotări cu picioarele ridicate, fandări, precum și alte exerciții cu greutatea corpului. Cu toate acestea, este ideal și pentru diverse activități cardio, cum ar fi aerobic. Dacă vrei să te menți în formă de acasă, acest accesoriu este cu siguranță indispensabil. Datorită faptului că este compact, nu trebuie să îți faci griji că va ocupa prea mult spațiu.

DALE DE PROTECȚIE PODEA

Acest produs este pentru a atenua zgomotul produs de aparatul cardio și de a proteja solul. Acestea pe care le folosesc eu sunt ideale pentru stabilizarea aparatului, se vând la set de 4, forma și dimensiunile sunt ajustabile și se pot prinde cu clipsuri.

  1. Creează-ți un spațiu motivant

Unul din beneficiile principale ale creării unui spațiu de antrenament acasă este conveniența și sigurnața. Dar, la fel ca și o sală obișnuită, trebuie să folosești spațiul în mod regulat pentru a vedea beneficii pe termen lung. 

Așa că, asigură-te că spațiul în care te antrenezi este un loc în care îți place plăcere să îți petreci timpul. Dacă un subsol întunecat nu te motivează, deși este mai spațios, mai bine îți montezi propria sală în colțul din camera ta sau din sufragerie. 

Citatele motivaționale ajută, pozele ajută, spațiu potrivit unde să dai play video-urilor de antrenament ajută, o boxă de calitate ajută și ea. Toate acestea sunt detalii care fac diferența și te pot ajuta să fii consistentă.

  1. Stabilește-ți propriul plan și ține-te de el!

Poate fi dificil să te menții motivată pentru a te antrena acasă… pentru unele persoane, e nevoie chiar de mai multă motivație decât dacă ar merge la sală.

Când ești acasă, există atât de multe distrageri și activități de făcut care pot lua locul antrenamentului, astfel încât este extrem de important să alegi antrenamente care îți face plăcere să le realizezi și este la fel de important să îți faci un plan. 

Stabilește care sunt zilele în care urmează să te antrenezi și ține-te de plan! De asemenea, familia și prietenii te pot motiva și ei! Antrenează-te alături de cineva drag și vei vedea cum zboară timpul și termini ce ți-ai propus mai repede decât ai fi sperat.

Poți să îți provoci partenerul de viață să vedeți care din voi își termină mai repede antrenamentul, iar cel care pierde va trebui să prepare cina din seara respectivă. Creativitatea își are și ea locul ei în sport, tocmai pentru că nu vrei să te plictisești și să renunți din lipsă de motivație.

Sper că aceste sfaturi și sugestii de echipament te-au ajutat îndeajuns încât să îți începi propria rutină acasă – și să te ții de ea! Iar dacă ai întrebări, nu ezita să îmi scrii pe paginile de socializare. Sunt aici pentru tine!

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About